Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A magyar jövő? - egy cigány te
  2011-05-29 21:09:48, vasárnap
 
  A magyar jövő? - egy cigány település hétköznapjai

2011. 05. 22. vasárnap. - 21:23
A szebb napokat is megélt Tiszabura egy alig 3000 lelkes község Jász-Nagykun-Szolnok megyében. A 2001-es népszámlálás szerint a lakosság 28%-a cigány, a helyi iskolában azonban már nem találni fehér gyereket, a közel négyszáz főből valamennyi a helyi cigány ,,kisebbséget" képviseli. Ennek megfelelően komoly támogatásban is részesül a burai tanintézmény. Az alábbiakban a szoljon.hu riportjából szemezgetünk:

Az iskola tantermeiben a padok, a székek a kor legmodernebb követelményei szerint vannak méretre készítve, a digitális tábla, a projektor már valóban a XXI. század iskoláját idézi.

Egy teremmel odébb mintha nem is ugyanabban az iskolában lennénk. Az osztályterem ajtaja, mint a legutolsó kocsmában, beszakítva. Az erős legény ökölnyomát hónapok óta hordozza magán a bejárat. A padok lapja felszaggatva, az ablak kitörve, a falak lecsupaszítva és összefirkálva.

- Amint ön is láthatta, hihetetlen a kontraszt a két terem között - jegyezte meg az igazgatónő. - Pont azért, hogy a gyerekeket megpróbáljuk ránevelni a tulajdon értékére, első osztálytól kezdve nyolc éven keresztül ugyanazon terembe járnak. Van olyan csoport, amelyiknél nyitott fülekre leltünk, az vigyáz rá, megóvja az állagát, a másik viszont elzárkózik az élet minden szépségétől, a rombolásban, pusztításban leli csak örömét.


Ehhez ráadásul még hozzávehetjük, hogy a cigány gyerekek lényegesen hamarabb érnek, mint magyar kortársaik. Az ötödik osztályba lépve szinte ,,kisfelnőttnek" képzelik magukat, és sokan meg is próbálnak úgy élni. Amióta a törvényeink engedélyezik, hogy szülés után visszatérjen az általános iskola padjaiba az anyuka, hihetetlen lavina indult útjára. Többször előfordult már, hogy valamelyik 13-14 éves diáklányunk bejelentette: terhes és hamarosan szülési szabadságra megy.


A tiszaburai önkormányzat köztudottan rendkívül nehéz gazdasági helyzetben van. Kapcsolták már ki az áramot, a gázt a hivatalhoz tartozó épületekben, megszűnt a közétkeztetés, s mindez az iskolában is érezteti hatását.


- Télen két hónapig nem volt tanítás nálunk, mert a szolgáltató lekapcsolta a gázt, s nem volt fűtés a tantermekben. Aztán áramunk nem volt napokig, pedig éppen akkor kaptuk meg a vadonatúj digitális táblákat és projektorokat - mesélte az igazgatónő. - A gyerekek csak tengtek, lengtek abban az időben otthon vagy éppen az utcákon. A szülők gyorsan rájöttek, hogy mennyivel egyszerűbb dolguk volt, amikor napközben nem nekik kellett csemetéikre vigyázni, hanem a mi felügyeletünk alatt voltak.


Így most sokszor a szülők kísérik el egészen az iskola kapujáig gyerekeiket, nehogy elcsavarogjon valamelyikük. Renitensek persze nálunk is vannak. Akad olyan diákunk, aki már 400(!) igazolatlan óránál tart. Ezt jeleztük az önkormányzatnak, mely természetesen azonnal megszüntette a családi pótlék folyósítását. A gyermekvédelem, a családsegítő, illetve a gyámügy viszont természetbeni juttatásban, közös bevásárlás keretében visszaadta a családnak az elvont összeget. Cigarettát, szeszes italt nem, de bármi egyebet vehettek. Mint kiderült, a szülők még örültek is, hogy nem készpénzt kaptak, mert így nem kellett attól tartaniuk, hogy az uzsorás, akinek tartoznak, elveszi tőlük forintjaikat.

Jelenleg harminckét pedagógus dolgozik a tiszaburai iskolában, hatan a határon túlról, a Felvidékről, Kárpátaljáról vagy éppen Erdélyből települtek át. Valamennyien a településen élnek.


- Nem szándékosan alakult így a tantestület összetétele, de Tiszaburának mára sajnos olyan a hírneve, hogy szinte lehetetlen szakképzett, fiatal nevelőt találni - vélekedett Tárcza Zoltán, az iskola egykori testnevelője. - Nyugdíjba készülődtem, amikor az akkori igazgató megkért, hogy kapcsolataimat kihasználva próbáljak meg egy fiatal testnevelő házaspárt idecsábítani. Fel is mentem az egyetemre, beszéltem a tanulmányi osztály vezetőjével, aki összeismertetett a számomra ideálisnak vélt jelöltekkel. Érdekelte őket a dolog, örültek a munkalehetőségnek, így azonnal autóba ültünk, és lehoztam őket Tiszaburára. Talán öt percet tölthettek el az iskolában, amikor úgy döntöttek, köszönik szépen a lehetőséget, de inkább nem élnek vele. Szinte elmenekültek a településről.

Egy külön írást is megérne, hogy egy elvileg magyar többségű településnek hogyan lehet már 9 éve cigány polgármestere, illetve, hogy miért csak kizárólag cigányok ülnek a képviselőtestületben. Az okokat valószínűleg nem kell hosszasan magyaráznunk a kedves olvasóknak, miután megtekintették az alábbi képgalériát a legutóbbi, 2010-es önkormányzati választásról.



"Választási gyűlés"





A választási bizottság tagjai





Jönnek a szavazók





Jönnek az eredmények






Győzött a "Fiatal Romák Országos Szövetsége" (FIROSZ)





Mindenki (?) örül...



Az eredmény

Tiszabura egyébként annak ellenére százmilliós adósságba verte magát a cigány vezetés óta, hogy évi félmilliárd forint támogatásban részesül az önkormányzat. Farkas László polgármester erről nyíltan így beszél: "Azért jó, hogy az önkormányzatban mindenki egy színt képvisel, mert így nem csinálunk presztízskérdést abból, hogy ne legyünk mínuszos, hátrányos helyzetű önkormányzat, és így nagyobb esélyekkel indulhatunk pályázatokon".

A cigány vezetésű önkormányzatban szintén áldatlan állapotok uralkodnak. Egy helyi asszony szerint azért uralkodik káosz, "mert a Farkas a rokonait teszi mindenhova, még akkor is, ha nincs semmi iskolájuk, és a saját nevüket sem tudják leírni".

A cigány vezetés óta 600 cigány dologzik közmunkásként, azonban ez a fajta közmunka-program egyáltalán nem működik, pusztán a polgármester támogatóinak pénzelését szolgálja. "Csak az kap közmunkát, aki testvér vagy rokon" - állítják az egyik faluvégi cigánytelepen lévő Dankó Pista utcai kocsmában italozók, akik kiabálva szidják a polgármestert. "Aki meg pénzt kap, az se dolgozik, csak egy hónapból egy hetet, de van, akinek házhoz is viszik a jelenléti ívet, hogy ki se kelljen mozdulnia" - teszik hozzá.

"Ha itt 600 közmunkás dolgozna, maga szerint nem kéne minden kerítésnek csillognia, mindennek virágoznia, nem kéne az öregasszonyok kertjében a füvet ingyen lenyírni?" - kérdezi a falu másik végén egy férfi, aki azt bizonygatja, hogy jól ismeri a falu életét.

Több magyar tiszaburai is arról beszél, hogy a szomszédos Tiszaroff ragyog, Tiszabura viszont csak pusztul, mert a közmunkások semmit nem csinálnak. A férfi szerint emiatt az egyik önkormányzati képviselő levelet is írt a regionális munkaügyi központnak, de a levelet visszaküldték, a faluban pedig hangosbeszélővel olvasták fel, hogy lám, valaki el akarja venni a közmunka-pénzt az emberektől.


Azt hiszem nem járok nagyon messze a valóságtól, hogy a mai Magyarországon több tucatnyi hasonló sorsú település van. Be kell látnunk, hogy ennek az alattomos cigányinváziónak nem tudott gátat szabni eddig egyik demokratikus kormány sem. Az is valószínű, hogy az utolsó órában vagyunk. Ha nem teszünk gyorsan valamit, hamarosan megyényi területek fognak elveszni a magyarság számára. Elég volt a demokratikus bohóckodásból! Jöjjön a gyökeres megoldások ideje, jöjjön a Hungarista Mozgalom!

Az origo és a szoljon.hu polkorrekt riportját a valósághoz igazította:

Botka János - Kitartás.hu
.
http://kitartas.mozgalom.org/friss-hirek/magyar-jovo-egy-cigany-telepules-hetkozn apjai
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: cigányinváziónak, presztízskérdést, hangosbeszélővel, összeismertetett, önkormányzatban, önkormányzatnak, kapcsolataimat, gyermekvédelem, magyarországon, megtekintették, összefirkálva, lecsupaszítva, hozzávehetjük, közmunkásként, önkormányzati, kisfelnőttnek, természetesen, polgármestere, közétkeztetés, öregasszonyok, projektorokat, természetbeni, felügyeletünk, követelményei, kárpátaljáról, visszaküldték, bohóckodásból, cigánytelepen, elcsavarogjon, polgármestert, pályázatokon, önkormányzat, támogatóinak, legmodernebb, osztályterem, polgármester, magyar jövő, cigány település, szebb napokat, alig 3000, 2001-es népszámlálás, lakosság 28%-a, helyi iskolában, közel négyszáz, helyi cigány, burai tanintézmény, iskola tantermeiben, digitális tábla, teremmel odébb, iskolában lennénk, osztályterem ajtaja, legutolsó kocsmában, Tárcza Zoltán, Fiatal Romák Országos Szövetsége, Farkas László, Dankó Pista, Hungarista Mozgalom, Botka János,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Vannak arcok  Ázzal aki csak szép  Beney Zsuzsa  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Facebookon kaptam  Esti kép  Gaál Viktor gondolata  Facebookon kaptam  Idézetek a barátságról  Facebookon kaptam  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Becsüld meg azt amid van,...  Föld napja április 22  Beney Zsuzsa - Tavasz  A Gömb  Facebookon kaptam  Becsüld meg azt amid van,...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Tavasz  A könnyek összegyűjtése  Gábor Dénes gondolata  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Föld napja április 22  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ébredj  Jó éjt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Facebookon kaptam  Esti kép  A lelki élet nem arról szól, ....  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Rögtön puha Mézes Krémes  Április 22. a Föld napja,  Facebookon kaptam  Messziről jött ember  Sokkal bölcsebb a természet,  Emberként automatikusan értéke...  Palóc Grand Canyon  Muratáj  Amit átélünk,  képre írva  Zilahy Lajos gondolata  A fenyő nem szép fa, (...)  Szent György napi hiedelmek, s...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 25  Facebookon kaptam  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  György napra  Facebookon kaptam  A világnak égető szüksége van ...  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  György napra  György napra  Facebookon kaptam  Bizonyos kulturális szint nélk...  Volt egy...  Különös!  Nehezen engedem  Két ember becsülete  Föld napja április 22  Egyszerűen  Szép estét kedves látogatóimna...  Föld napja április 22  Fodor Ákos költő,  Facebookon kaptam  Semmit ne higgy el  Maradék idő  Facebookon kaptam  Az Európai Unió is foglalkozik...  Föld napja április 22  Föld napja április 22  Az udvariasság alapja: önismer...  Tehetségtelen gyerek nincs.  Facebookon kaptam  Messziről jött ember  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes esti időtöltést  A végzet az 
Bejegyzés Címkék
magyar jövő, cigány település, szebb napokat, alig 3000, 2001-es népszámlálás, lakosság 28%-a, helyi iskolában, közel négyszáz, helyi cigány, burai tanintézmény, iskola tantermeiben, digitális tábla, teremmel odébb, iskolában lennénk, osztályterem ajtaja, legutolsó kocsmában, erős legény, padok lapja, ablak kitörve, falak lecsupaszítva, gyerekeket megpróbáljuk, tulajdon értékére, másik viszont, élet minden, cigány gyerekek, ötödik osztályba, törvényeink engedélyezik, általános iskola, tiszaburai önkormányzat, hivatalhoz tartozó, szolgáltató lekapcsolta, vadonatúj digitális, gyerekek csak, időben otthon, szülők gyorsan, szülők kísérik, iskola kapujáig, családi pótlék, gyámügy viszont, elvont összeget, tiszaburai iskolában, határon túlról, településen élnek, tantestület összetétele, iskola egykori, akkori igazgató, fiatal testnevelő, tanulmányi osztály, számomra ideálisnak, külön írást, elvileg magyar, okokat valószínűleg, kedves olvasóknak, alábbi képgalériát, választási bizottság, cigány vezetés, önkormányzatban mindenki, színt képvisel, cigány vezetésű, helyi asszony, rokonait teszi, saját nevüket, fajta közmunka-program, polgármester támogatóinak, egyik faluvégi, jelenléti ívet, öregasszonyok kertjében, füvet ingyen, falu másik, falu életét, szomszédos Tiszaroff, közmunkások semmit, férfi szerint, egyik önkormányzati, regionális munkaügyi, levelet visszaküldték, faluban pedig, alattomos cigányinváziónak, utolsó órában, magyarság számára, demokratikus bohóckodásból, gyökeres megoldások, valósághoz igazította, cigányinváziónak, presztízskérdést, hangosbeszélővel, összeismertetett, önkormányzatban, önkormányzatnak, kapcsolataimat, gyermekvédelem, magyarországon, megtekintették, összefirkálva, lecsupaszítva, hozzávehetjük, közmunkásként, önkormányzati, kisfelnőttnek, természetesen, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4939
  • e Hét: 19169
  • e Hónap: 30280
  • e Év: 183776
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.